7 دلیل کسب و کارها برای حضور در فضای آنلاین

چقدر پیش آمده که در گوگل نزدیکترین رستورانها به موقعیتتان را جستوجو کنید؟ یا به دنبال محصولی خاص باشید و در اینترنت، به دنبال فروشندهای با قیمت مناسب بگردید؟ چند بار تا کنون مشکلی داشتهاید و با یک سرچ ساده در گوگل پاسخ نیاز خود را یافته و یا محصولی برای رفع مشکلتان پیدا کردهاید؟
اگر به سوالات بالا با دقت پاسخ دهید، احتمالا جواب شما، «خیلی زیاد» است. به طور میانگین، زمانی که هر فرد در فضای آنلاین سپری میکند، بیش از یک روز کامل در هفته است. با اینکه این آمار، زمان خیلی زیادی است، اما تقریبا شکی نداریم که در آینده، باید منتظر اعداد و ارقامی بیش از اینها باشیم و با گسترش وسایل ارتباطی و امکان رفع نیازهای مختلف مردم در فضای دیجیتال، احتمالا زمانی که هر فرد در بستر اینترنت سپری میکند نیز، بیشتر خواهد شد.
بنابراین اگر کسبوکار شما در فضای آنلاین حضور ندارد و آغاز فعالیت تجاری در بستر اینترنت، جایی در لیست کارهایتان ندارد، احتمالا به زودی پشیمان خواهید شد.
ازاین رو در ادامه به این موضوع میپردازیم که چرا کسبکارهای سنتی نباید از فضای مجازی غافل باشند و چرا آغاز فعالیت به صورت آنلاین باید در دستور کار صاحبان کسبوکار قرار بگیرد.
پیش از هر چیز بگذارید منظورمان از «کسبوکار سنتی» را بیشتر توضیح دهیم:
«کسبوکار سنتی» به هر شرکت، فروشگاه، سازمان و یا هرگونه واحد تجاری گفته میشود که فعالیتش به صورت حضوری یا تلفنی بوده و کانال مستقل فروش آنلاین ندارد.
حتما تابهحال مطالب زیادی درباره راهاندازی شعبه آنلاین کسبوکارتان شنیدهاید. در تبلیغات اینستاگرامی افراد مختلف، در دموی پکیجهای آموزشی و …
حتی ممکن است به دلیل فراوانی و عدم تمرکز، این اطلاعات به جای راهگشایی، باعث سردرگمی شما شده باشد و آغاز فعالیت آنلاین در ذهن شما، به یک امر پیچیده و پر ریسک تبدیل شده باشد. البته که این موضوع نیاز به دانش، آگاهی و اقدامات هوشمندانه دارد؛ اما به هیچعنوان نباید تبدیل به یک غول شده تا هرروز پشت گوش انداخته شود.
در ادامه 7 مورد از مهمترین دلایل حضور آنلاین برای کسبوکارها را خواهید خواند:
1. افزایش اعتبار برند و بهبود وجه بیرونی کسب و کار
صرفا داشتن یک وبسایت یا یک اکانت فعال شبکه اجتماعی، به برند و کسبوکار شما اعتبار بیشتری میدهد. همین یک مورد میتواند دلیل کافی برای شروع حضور در فضای مجازی برای کسبوکار شما باشد. شاید در نگاه اول این موضوع در نظرتان کم اهیمت باشد؛ اما باید بدانید که بدون داشتن یک وبسایت و بدون حضور فعال در فضای آنلاین، مشتریان بالقوه و مخاطبین شما ممکن است به میزان جدی بودن کسبوکارتان شک کنند. چراکه امروزه اکثر کسبوکارهایی که جایگاه قابل قبولی دارند و به صورت منظم و حرفهای مشغول به کار هستند، در فضای دیجتال، حضور موثر دارند.
بنابراین بدون حضور حرفهای آنلاین، به احتمال زیاد مشتریان و مخاطبینتان را به رقبایی واگذار میکنید که از این فاکتور بهره میبرند و در دید مشتریانتان حرفهای تر و جدیتر از شما هستند. از این رو میتوان گفت:
2. در دسترس بودن 24 ساعته
یکی از نکات کلیدی داشتن یک کسبوکار اینترنتی، حضور دائمی و امکان پاسخگویی 24 ساعته است. فروشگاه فیزیکی شما نهایتا 10 ساعت در روز امکان میزبای مشتریان را دارد. شما وقت و توانایی محدودی در پاسخگویی حضوری و تلفنی به مشتریان و مخاطبینتان را دارید.
این در حالی است که امروزه بسیاری از افراد در تایمهای غیر اداری و نامعمول به دنبال نیاز خود هستند. شاید شما هم از همان دسته افرادی باشید که خریدها و مسائل مختلفی که باید به آنها رسیدگی کنید را به بعد از زمان کاری خود موکول میکنید. یعنی دقیقا زمانی که اکثر کسبوکارهای سنتی، شرکتها و فروشگاهها تعطیل میشوند.
حال فرض کنید بتوانید در 24 ساعت شبانه روز، میزبان مشتریانتان باشید، اطلاعاتی که نیاز دارند را در اختیار آنها قرار دهید، اطلاعات آنها را دریافت کنید و حتی در ساعاتی که گرم خواب هستید، فروش داشته باشید.
پیشنهاد مطالعه: سئو چیست؟

3. پشتیبانی بهتر از مشتریان
یکی دیگر از امکاناتی که فضای دیجیتال در اختیار کسبوکارها قرار میدهد، امکان پشتیبانی بهتر برای مشتریان است. اینترنت به ما این امکان را میدهد که سوالات مخاطبین را پاسخ دهیم، اطلاعات مختلف را در اختیار آنها قرار دهیم و مشکلات مشتریانمان را حل کنیم. جالب اینجاست که میتوانیم همه این کارها را با کمترین انرژی و زمان انجام دهیم. نوشتن توضیح یک محصول، ساخت یک ویدیو و یا نوشتن بخش سوالات متداول میتواند پاسخگوی هزاران نفر باشد و تا سالها نیازی به صرف انرژی و تغییر آن نباشد.
جالب است بدانید این موضوع نه تنها باعث صرفهجویی در وقت شما میشود، بلکه در نهایت موجب افزایش کیفیت خدمات و در نهایت رضایت مشتریان خواهد شد. مشتریان بالقوه شما به دنبال اطلاعات مشخصی هستند؛ از جمله:
- اطلاعات قبل از خرید یک محصول
- یافتن راه حلی برای مشکلاتشان
- بررسی محصولات جایگزین قبل از نهایی کردن خرید
اینترنت و ابزارهای دیجیتال مارکتینگ به ما این امکان را میدهند تا این اطلاعات را به بهترین نحو و در زمان مناسب به مخاطبینمان عرضه کنیم. این موضوع باعث کاهش تماسهای غیر ضروری و در عین حال، افزایش فروش خواهد شد. در نتیجه شما قادر خواهید بود تا به جای اینکه وقت خود را صرف امور ساده و روتین و پاسخگویی به مشتریانتان کنید، به برنامهریزی برای توسعه کسبوکارتان بپردازید.
4. امکان شروع با کمترین هزینه
راهاندازی یک کسبوکار به صورت اینترنتی امری بسیار کم هزینه است. شما نه نیازی به ساخت و ساز دارید، نه باید وسایل و تجهیزات گران قیمت خریداری کنید و نه نیاز به استخدام افراد زیادی دارید. به سادگی، سایت خود را راهاندازی کرده و شروع کنید. شما میتوانید حجم زیادی از کارها را برون سپاری کرده و خودتان صرفا بر آنها نظارت داشتهباشید.
البته که شما میتوانید میلیونها تومان پول و همچنین وقت و انرژی بسیاری برای ساخت بهترین وبسایت، عکاسی فوق حرفهای از محصولات و … هزینه کنید؛ اما باید بدانید که خیلی از رقبایتان با کمترین هزینه وارد فضای آنلاین شده و مشغول توسعه کسبوکارشان هستند.
امروزه به کمک سرویسهایی مانند وردپرس و همچنین هاستهای اشتراکی میتوان با کمترین هزینه یک وبسایت راهاندازی کرد. حتی اگر خودتان دانش طراحی سایت را نداشته باشید، شرکتهای حرفهای طراحی سایت با یک هزینه مهقول برایتان یک سایت حرفهای راهاندازی میکنند.
استفاده از شبکههای اجتماعی نیز رایگان بوده و میتوانید در این شبکهها نیز شروع به فعالیت هدفمند داشته باشید.
پیشنهاد مطالعه: هدف گذاری SMART
5. افزایش مخاطبین و مشتریان هدف
وقتی که شما یک دفتر و یا یک فروشگاه در منطقهای از شهر داشته باشید، مشتریانتان صرفا محدود به کسانیخواهند بود که از آن منطقه عبور کنند و یا به صورت زبان به زبان با شما آشنا شده باشند.
این در حالی است که به کمک یک فعالیت هدفمند و اصولی در فضای آنلاین، قادر خواهید بود تا هزاران و یا حتی میلیونها نفر را از سراسر جهان به فروشگاه خود (وبسایت) آورید و محصولات و خدمات خودتان را به آنها معرفی کنید. اینترنت میتواند محدودیت زمانی و مکانی را برای شما از بین ببرد.
البته که میدانیم امکانِ داشتن هزاران مشتری با داشتن آن دو چیز متفاوت است. موفقیت در حوزه آنلاین نیز مانند یک کسبوکار آفلاین و فیزیکی، نیازمند «بازاریابی» است. اگر با واژه دیجیتال مارکتینگ آشنایی داشته باشید، میدانید که منظور از آن، بازاریابی در فضای دیجیتال و به کمک ابزارهای آنلاین است.

6. امکان مدیریت کارها از همه جای دنیا
اگر شما هم از ترافیک سنگین مسیر کارتان خسته شدهاید، اگر آلودگی هوا، نبودن جای پارک و… برای شما هم مشکلزا است، این مورد برایتان جذاب خواهد بود.
اگر شما یک کسبوکار آنلاین داشته باشید، میتوانید از هرجای کره زمین، آن را مدیریت کرده و نیازی به محدود شدن به یک مکان خاص نخواهد بود. میتوانید در جریان سفرهای خود به سایت و سفارشات رسیدگی کنید و کسبوکارتان را مدیریت کنید. همچنین میتوانید برای دوری از آلودگی هوا و ترافیک، محل زندگیتان را بدون توجه به نزدیکی به محل کار، تغییر داده و هرجا که احساس رضایت بیشتری دارید، زندگی کنید.
7. کاهش هزینه های عملیاتی
هر کاری را که به صورت آنلاین انجام دهید، در هزینههایتان صرفهجویی کردهاید. برای مثال دریافت آنلاین سفارشات از مشتریان، باعث حذف شدن هزینه حقوق مسئول سفارشات خواهد شد. انجام هرکاری به صورت آنلاین، هزینه کمتری نسبت به اجام آن به روشهای سنتی خواهد داشت و این موضوع برای کسبوکارهایی که قصد کاهش هزینههای خود را دارند، اهمیت فراوانی دارد.
در مجموع اتوماسیون و انجام امور به صورت دیجیتال و در بستر اینترنت، باعث کاهش هزینه نیروی انسانی، کاهش فضای فیزیکی مورد نیاز و در نتیجه کاهش هزینه اجاره خواهد بود. همچنین وسایل بایگانی و آرشیو مدارک نیز کمتر مورد نیاز کسبوکارها خواهد بود.
جمع بندی
فضای آنلاین و دیجیتال، بستری است که میتواند باعث رشد و توسعه هر کسبوکاری باشد. خوشمان بیاید یا نه، فضای کسبوکارها در دنیا و همچنین کشور ما در مسیر دیجیتالی شدن است و اگر کسبوکاری امروز نجنبد و فرصت را غنیمت نشمرد و اقدام به فعالیت هدفمند و اصولی در بستر اینترنت و فضای مجازی نکند، محکوم به شکست خواهد بود؛ چرا که مخاطبین آن، نیازهای خود را در فضای آنلاین جستوجو میکنند و در نتیجه برندهایی که حضور موثرتری در آن فضا داشته باشند، برنده آن حوزه خواهند بود.
دیدگاهتان را بنویسید